Vad är samtalsterapi?

Om du generellt sett mår bra, men vill prata med någon om din personliga eller professionella utveckling, kan du vända dig till en samtalsterapeut eller coach.

Det finns många olika samtalsterapeuter och många olika typer av terapimetoder som en samtalsterapeut kan använda sig av. Därför kan det vara svårt att hitta rätt.  I samtalsterapi jobbar man framåt med mål som kan leda till positiva förändringar i livet, till exempel livsstilsförändring eller samtal om hälsa och relationer. Samtalsterapi får utövas av personer som är diplomerade, certifierade eller auktoriserade.


Livsprats terapeut är certifierad samtalsterapeut och legitimerad sjuksköterska med mångårig erfarenhet inom psykiatri med specialitet inom neuropsykiatri (ADHD, ADD, autism). Livsprats terapeut är även verksam som sjuksköterska på 1177 vårdguiden och har bred kunskap om hälsa och sjukdom.


Kan man må bättre genom samtal?

Det är ett välkänt faktum inom psykologi att reflekterande samtal hjälper människor att må bättre. Att våga öppna sig och prata om sina problem gör att problemen inte känns lika tunga. Man kommer vidare genom att jobba framåt med sina mål och kan släppa det som ligger och gnager.