Har du kört fast?Känner du att du har kört fast? Behöver du ta dig vidare men du vet inte hur?

Träffa en coach online som kan hjälpa dig med din personliga eller professionella utveckling.

Livsprat är en onlinetjänst som erbjuder coachande samtal med certifierad samtalsterapeut.  Samtalen kan skilja sig mycket åt vad gäller område och  mål. Det gemensamma med samtalen är att målet ger en positiv förändring för klienten.


Vill du ha bättre balans i ditt liv? Vill du förbättra din hälsa men har svårt att få till det? Står du inför ett vägskäl och har svårt att fatta rätt beslut? Livsprat kan hjälpa dig att våga ta steget!


I dessa tider i skuggan av en pandemi är det många som mår dåligt och är oroliga. Kanske har man blivit ofrivilligt arbetslös. Kanske har relationen fått sig en törn. Om du mår dåligt och känner dig nedstämd så kan Livsprat lotsa dig rätt i vården. Kanske behöver du kontakt med läkare eller psykolog? Eller också räcker några samtal med Livsprat för att du ska vara på banan igen.


Har du en neuropsykiatrisk diagnos som ADHD eller Aspergers syndrom? Funderar du på att göra en neuropsykiatrisk utredning? Behöver du coaching för att hitta rätt i vården? Livsprats terapeut har god kunskap och erfarenhet inom neuropsykiatri, både professionellt och privat. Via samtal kan du få hjälp med att strukturera upp vardagen, få ordning på sömnen, få svar på frågor om din medicinering och hitta rätt på en snårig och utmattande väg. Det går även bra att boka samtal om du behöver hjälp att komma vidare med barn och ungdom som inte mår bra i skolan.


Om du mår så pass dåligt psykiskt att du funderar på att skada dig själv så är Livsprat inte rätt väg för dig just nu. Du behöver då akut hjälp av sjukvården. Ta kontakt med 112 eller närmaste psykiatriska akutmottagning. Här finns mer information!Vem är coachen?

Om du väljer Livsprat så träffar du mig! Elin Franzén heter jag och jag är certifierad samtalsterapeut. Jag är även legitimerad sjuksköterska. Jag har mångårig erfarenhet av neuropsykiatriska diagnoser som till exempel ADHD, ADD och autism, både på professionell nivå men även på nära håll. Jag är för närvarande verksam som sjuksköterska på 1177 vårdguiden och företaget ADHD-doktorn parallellt med mitt företag Livsprat.


Jag har stor erfarenhet av att prata med människor med varierande bakgrund och behov och kan hjälpa dig att komma vidare.  


Min egen Livspratsresa började när min tonåring började må dåligt i skolan för många år sedan. Man provar allt för att försöka få bitarna att hamna på plats. När man har provat allt finns bara ett alternativ: att bryta ihop och börja om från början. Precis så blev det för mig. Jag bröt ihop och började sakta men säkert bygga bit för bit. Som ett led i detta dök en utbildning i samtalsterapi på distans upp. Arrangör var e-Universitetet. Under ett år byggde jag upp mig själv genom att regelbundet träffa mina kursare online. Vi tränade på varandra och när man hade rollen att vara klient så fick man möjlighet att ta upp saker som var viktigt för en. Genom att lyfta fram saker i ljuset, titta från flera håll och sätta ord på problem så lättade tyngden över bröstet. Samtal funkar faktiskt! Under mitt utbildningsår till terapeut växte jag genom samtal.


Nu lever jag ett helt annat liv än jag gjorde innan min resa började. Min dotter mår bättre och vi har hittat en skola som är anpassad utifrån hennes behov. Jag har sagt upp mig från ett jobb som inte var bra för mig. Jag har istället två roliga jobb som jag kan sköta hemifrån. Jag har startat upp mitt företag Livsprat där jag erbjuder samtal till andra, eftersom jag vet att det faktiskt hjälper att samtala för att komma vidare. Livsprat använder en beprövad metod som använder klientens inneboende kraft som bränsle. Målet är att blicka framåt och sätta upp konkreta mål för att komma vidare.


Tveka inte att höra av dig om du vill veta mera om vad Livsprat kan erbjuda.Här kan du läsa mer om e-Universitetet som utbildar samtalsterapeuter:Hur funkar coaching på distans?

Vi möts via videosamtal eller telefon. Du kan sitta hemma eller där det passar dig bäst. Du väljer själv om du vill sitta vid datorn, med telefonen eller läsplattan. Det spelar ingen roll var i världen du befinner dig. Som du ser är möjligheterna oändliga! Du kommer att spara tid och energi och tanken med samtalen är ju att du ska fylla på med energi och växa, inte tvärtom.